Rustzoeker

Door de uitgestrektheid en de vele mogelijkheden die Stadsbos013 je biedt, past het als een warme jas. Iedere keer weer. En iedere keer weer anders. Omdat jij iedere dag anders bent. Omdat de natuur iedere dag anders is. Stadsbos013 heeft het allemaal. De uitgestrektheid maakt het ook dat het Stadsbos voldoende aanbod heeft om je rustmoment te pakken. Om één te worden met de natuur. Graag nodigen we je uit met een aantal tips speciaal voor wie op zoek is naar rust. Kom en ontdek!


TIP 1: 
Wandelroutenetwerk Stadsbos013
Houd je van wandelen? Ken je de vijf ommetjes in Stadsbos013 al?

Deze wandelingen zijn tussen de 4 en 6 kilometer lang en hebben ieder hun eigen karakter. Voor wie houdt van bijzondere architectuur én natuur, is de Reeshofroute een aanrader. De Waranderoute verrast omdat je wandelt door een sterrenbos dat uniek is voor Nederland.

De wandelknooppuntenkaarten met extra informatie over de ommetjes in Stadsbos013 zijn gratis verkrijgbaar bij onder meer de VVV, Spoorlaan 434a Tilburg. Liever direct downloaden? Dat kan hier!

De wandelroutes zijn ook onderdeel van het wandelnetwerk Brabant. Dat is een knooppuntensysteem met een totale lengte van 4.800 km.

TIP 2: Het Labyrinth in de Oude Warande
Een weg naar binnen, letterlijk en figuurlijk. Dat is het Tilia Labyrint in de ogen van  initiatiefneemster Hetty Kerkhof. Het is de nieuwste aanwinst in Stadsbos013, gemaakt in het gras van het hart van de Oude Warande.  ,,Op de wandeling in stilte breng je je hoofd en je hart in balans, je volgt met je levensvragen de weg naar binnen.”

TIP 3: Op zoek naar veenmos en gagel
Volg onze Stadsbosecoloog Rob Vereijken in een bijzondere zoektocht naar veenmos en gagel. Ga in alle rust de natuur in en ga ook op zoek naar bijzondere plantensoorten.

Agenda

Zomerwandeling over landgoed Schaapsgoor

11.augustus.2020 t/m 11.augustus.2020
Lees meer