Rustzoeker

Door de uitgestrektheid en de vele mogelijkheden die Stadsbos013 je biedt, past het als een warme jas. Iedere keer weer. En iedere keer weer anders. Omdat jij iedere dag anders bent. Omdat de natuur iedere dag anders is. Stadsbos013 heeft het allemaal. De uitgestrektheid maakt het ook dat het Stadsbos voldoende aanbod heeft om je rustmoment te pakken. Om één te worden met de natuur. Graag nodigen we je uit met een aantal tips speciaal voor wie op zoek is naar rust. Kom en ontdek!


TIP 1: Het Labyrinth in de Oude Warande

Een weg naar binnen, letterlijk en figuurlijk. Dat is het Tilia Labyrint in de ogen van  initiatiefneemster Hetty Kerkhof. Het is de nieuwste aanwinst in Stadsbos013, gemaakt in het gras van het hart van de Oude Warande.  ,,Op de wandeling in stilte breng je je hoofd en je hart in balans, je volgt met je levensvragen de weg naar binnen.”

TIP 2: Een moment van overweging bij Onderduikkapel Moerle
In de bossen langs de Gilzerbaan, op het besloten landgoed van de familie van Nunen, midden in stadsbos013, ligt de onderduikkapel. Het is mogelijk om via een excursie de kapel te bezoeken. Er is ook een klein informatiecentrum waar zowel het historische verhaal van de studenten als de natuurwaarden van het landgoed worden belicht. U kunt zich hier aanmelden voor een wandeling op het landgoed.

TIP 3: In the middle of nowhere in Heidegebied de Sijsten
Via de Puttendijk is het Heidegebied De Sijsten toegankelijk. Het gebied waar grote stukken bos zijn omgevormd tot heide. Wordt één met de natuur en geniet van de bijzondere planten en dieren, zoals de Nachtzwaluw, Boomleeuwerik en Roodborsttapuit. De rust in dit gebied zorgt ervoor dat er een gezonde populatie van de levendbarende hagedis huist, een soort die landelijk onder druk staat.

Agenda

Winterwandeling over landgoed Schaapsgoor

15.januari.2020 t/m 15.januari.2020
Lees meer

Voorjaarswandeling over landgoed Schaapsgoor

21.april.2020 t/m 21.april.2020
Lees meer

Zomerwandeling over landgoed Schaapsgoor

11.augustus.2020 t/m 11.augustus.2020
Lees meer