Over

Stadsbos013 is een uitgestrekt natuurgebied aan de rand van Tilburg, op fietsafstand van het centrum. Waar cultuur en natuur samenkomen, waar flora en fauna de ruimte krijgen zich te ontplooien. Waar je rust kunt zoeken, de natuur kunt ontdekken, waar je kunt sporten, maar ook waar je mensen kunt ontmoeten. Een gebied dat zich ontwikkelt op basis van behoeften en op initiatief van de stad. Want als Stadsbosmaker kun jij zelf een bijdrage leveren aan Stadbos013.

Stadsbos013 is een parklandschap met een rijke geschiedenis dat zich kenmerkt door diversiteit. Natuur, romantische landgoederen, cultuur, sport en spel, educatie, kunst en ondernemerschap gaan hier natuurlijk samen. De afwisselingen van bosgebied en open gebieden versterken het ecosysteem en de biodiversiteit. Stadsbos013 is de bron van het zuivere drinkwater voor de stad.

De grote variƫteit aan natuur en de vele recreatiemogelijkheden maken Stadsbos013 aantrekkelijk voor iedereen, jong & oud. Door de uitgestrektheid en de vele mogelijkheden die Stadsbos013 je biedt, past het als een warme jas. Iedere keer weer. En iedere keer weer anders. Omdat jij iedere dag anders bent. Omdat de natuur iedere dag anders is. Stadsbos013 heeft het allemaal.