Natuurliefhebber

Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het Stadsbos. Stadsbosecoloog Rob Vereijken en stadsecoloog Rob van Dijk hebben de must-sees van Stadsbos013 voor je op een rijtje gezet.

 

TIP 1: Proef Stadsbos013
Proef de vlierbes en de naalden van de Douglas spar uit Stadsbos013 in de 1712 producten van Auberge du Bonheur. Onder het label 1712 heeft Auberge du Bonheur: Bier, Vermoed en Fairtrade chocolade uitgebracht met een verrassende smaaksensatie. Alle producten zijn ter plekke te nuttigen en als presentje te koop in het restaurant van Auberge du Bonheur. In de maak: een 1712 zomerbier, 1712 ‘no waste’ zeep en een 1712 kaas. Maar daarover later meer.

TIP 2: Wandelroutenetwerk Stadsbos013
Houd je lekker van wandelen? Ken je de vijf ommetjes in Stadsbos013 al?

Deze wandelingen zijn tussen de 4 en 6 kilometer lang en hebben ieder hun eigen karakter. Zo is er de Vijverroute met een kinderboerderij en speeltuin en deze wandeling is extra leuk voor kinderen. Deze route is ook rolstoeltoegankelijk. Voor wie houdt van bijzondere architectuur én natuur, is de Reeshofroute een aanrader. De Waranderoute verrast omdat je wandelt door een sterrenbos dat uniek is voor Nederland.

De wandelknooppuntenkaarten met extra informatie over de ommetjes in Stadsbos013 zijn gratis verkrijgbaar bij onder meer de VVV, Spoorlaan 434a Tilburg. Liever direct downloaden? Dat kan hier!

De wandelroutes zijn ook onderdeel van het wandelnetwerk Brabant. Dat is een knooppuntensysteem met een totale lengte van 4.800 km.

TIP 3: Zwerfafval opruimen in de Oude Warande
De Warande is als uniek sterrenbos een van de bijzondere gezichten van Stadsbos013 en een bezoek meer dan waard. Om het schoon en veilig te houden voor mens en dier, ruimt stichting Ancientpower al wandelend zwerfvuil op in dit mooie bos. Hulp is daarbij van harte welkom.

De wandeling duurt ongeveer 2 tot 2,5 uur. Ancientpower zorgt voor grijpers, vuilniszakken en handschoenen. Zorg zelf in ieder geval voor makkelijke kleding, schoenen en een flesje water. Grotto en Auberge du Bonheur zijn blij met de maandelijkse actie en bieden na afloop altijd een drankje aan. Klik hier voor meer informatie, de data en aanmelden.

 

TIP 4: Ontdek de grove den
Alles in de natuur is heel speciaal. Maar dat is de den ook. Hij staat eigenlijk overal maar mensen kijken er te weinig naar.
Wandel in dit filmpje mee over de Puttendijk in het Stadsbos met Stadsbosecoloog Rob Vereijken en ontdek meer over de grove den. Bekijk hem tijdens je volgende wandeling zelf maar eens goed!

 

 

 

 

 

Agenda

Zwerfafval opruimen in de Oude Warande

01.augustus.2020 t/m 01.augustus.2020
Lees meer

Zomerwandeling over landgoed Schaapsgoor

11.augustus.2020 t/m 11.augustus.2020
Lees meer

Kaaistoep excursie Vleermuizen

21.augustus.2020 t/m 21.augustus.2020
Lees meer