Voedselbos

Aan de Oude Leij in Stadsbos013 heeft Jan de Bont een voedselbos in perma-cultuur ontwikkeld. Het is een plek waar je kunt nemen wat de natuur in al zijn verscheidenheid je te bieden heeft. Bijna het hele jaar door; er is altijd wat te oogsten.

Voorheen was het maïsland Jan en Els de Bont hebben dit een nieuwe bestemming gegeven.

De filosofie van de permacultuur is “meewerken met de natuur. Zo min mogelijk doen om er zoveel mogelijk uit te halen”.

Zo hebben ze een hoefijzervorm op het land, gericht op zoveel mogelijk zon uitgezet, zoals

Kastanjes, walnoten, appels, peren, bessenstruiken, bovengrondse groenten en klimplanten als braam en framboos er tussendoor. Dit alles omgeven door hagen van de biodiversiteit.

0

Het ontwikkelen van een permacultuursysteem in de vorm van een bont voedselbos in Tilburg-West. Doel is dat de vruchten, groenten en kruiden uit dit bos gegeten en verkocht kunnen worden. Daarnaast staan rondleidingen op het programma en activiteiten, zoals een jaarlijks oogstfeest.