Geocaching in Stadsbos013

Wereldwijd liggen ruim 3 miljoen geocaches verstopt. De ‘schat’ kan groot of klein zijn. Een bakje of een kistje met een logboek en wat kleine spulletjes erin die je kunt ruilen. Het avontuur zit in de beleving van het zoeken en vinden.

Om nog meer mensen enthousiast te maken voor deze hobby in de buitenlucht, heeft Stadsbos013 ook eigen geocaches geplaatst. Weet jij ze al te liggen?

Hoe werkt het
Er bestaan verschillende websites waarop je kunt zien waar (wereldwijd) geocaches zijn verstopt. Daar staat uiteraard niet de exacte verstopplek bij, maar wel de coördinaten. En soms ook een hint. Om de geocache te kunnen traceren, heb je een GPS nodig of smartphone met die mogelijkheid. Heb je de ‘schat’ eenmaal gevonden, dan noteer je je naam in het papieren logboekje dat er altijd bij zit. De geocache stop je vervolgens weer netjes terug voor de volgende zoeker en neem je niet mee naar huis.

Op de website maak je een gratis profiel aan. Zo kun je de overzichtskaarten en zoekfuncties gebruiken. Er zijn vrijwel geen spelregels. Nadat je een cache hebt gevonden, noteer je dit op de website bij de betreffende geocache. Hier is ook ruimte om een opmerking te plaatsen. Er zijn geocaches in verschillende moeilijkheidsgraden. Makkelijk of moeilijk verstopt, maar ook via puzzels of langere zoektochten. Sommige geoachers reizen de hele wereld over. Kijk hier voor meer informatie.

0