Geannuleerd: Warandeloop in aangepast vorm

Vanwege de aanscherping van de Corona maatregelingen kan de Warandeloop Tilburg 2020 niet door gaan.

Warandeloop 2020 geannuleerd!

De afgelopen periode is er heel hard gewerkt om een aangepaste versie van de Warandeloop 2020 mogelijk te maken. In zeer goed overleg met de Gemeente Tilburg, de Veiligheidsregio en de Atletiekunie hebben we dit proces opgepakt.

Helaas blijkt dat het corona virus een opmars maakt en zijn aanvullende maatregelen vanuit de overheid nodig om het virus terug te dringen. Met andere woorden, we zijn ingehaald door de actualiteit van het virus.

Op basis van deze ontwikkeling is besloten dat de Warandeloop 2020 niet door zal gaan. De deelnemers ontvangen het volledige inschrijfgeld terug.

Met pijn in ons sportieve hart moeten we deze mededeling doen. Wij hopen iedereen in goede gezondheid te mogen ontmoeten in 2021 bij de editie op 26, 27 en 28 november.

———————————————-

In tegenstelling tot de massale uitval van evenementen sinds de komst van Covid-19 gaat er eind dit jaar wel een mooi Tilburgs sportevenement door. Op 21 en 22 november, weliswaar in aangepaste vorm, wordt de Warandeloop gehouden in Stadsbos013.

De Warandeloop 2020 zal, in overleg met de Atletiekunie en de Gemeente Tilburg, alleen opengesteld worden voor wedstrijdatleten en recreanten. Dit heeft tot gevolg dat de populaire onderdelen zoals Wandelen, WarandebyNight, Scholierenlopen, Aangepast sporten en Businessrun helaas niet in het programma opgenomen kunnen worden.

Aangepast programma
In het weekend zijn er acht verschillende tijdslots ingericht om zo een gespreide deelname van maximaal 250 deelnemers per tijdslot mogelijk te kunnen maken.Het programma kent dit jaar een ruimere opzet waarbij op zaterdag de wedstrijden voor de jeugd tot en met de C-junioren plaatsvinden en op zondag de wedstrijden vanaf B-junioren (U18).
Op zaterdag en zondag kunnen recreanten op vier momenten in groepen van maximaal 250 deelnemers veilig deel nemen. Daarnaast starten ze in startwaves op 2,5 meter afstand.

Deelname Nederlandse topatleten
Op zondag staan ook de bekende gala wedstrijden op het programma. Dit jaar zal de nadruk veel meer op deelname van de Nederlandse topatleten komen te liggen. Ook uit België blijkt veel belangstelling te bestaan om aan de altijd sterk bezette Warandeloop Tilburg deel te nemen. De komende periode zal blijken in welke mate buitenlandse atleten, binnen de Covid-19 richtlijnen, toe gelaten kunnen worden.

Veilig hardlopen
Om het evenement binnen de Covid-19 regels te organiseren kunnen we geen publiek en maar een beperkt aantal begeleiders toe laten op het terrein. Op deze wijze kunnen we een maximaal aantal deelnemers toch nog een mooi programma aanbieden.

De inschrijving is geopend! 
Meer informatie: www.warandeloop.nl

Wanneer: Zaterdag 21 november en zondag 22 november

Waar: Oude Warande, parkeren Warandelaan bij UVT.