Afgelast: Voorjaarswandeling over landgoed Schaapsgoor

Maatregelen i.v.m de Coronavirusepidemie

Onder andere, naar aanleiding van de persconferentie (Overheid en R.I.V.M) van hedenmiddag betreffende de bestrijding van het corona-virus, volgt het bestuur van de IVN afdeling Tilburg de, inmiddels verder uitgebreide, richtlijnen. Ondanks dat de meeste activiteiten van de IVN afdeling Tilburg buiten deze gestelde richtlijnen vallen menen wij toch ons bij de huidige richtlijnen te moeten aansluiten en stellen we alle activiteiten uit tot een nog nader te bepalen datum.

We moeten hierbij denken aan:
Wandelingen
Vergaderingen
Cursussen
Inloopavond
Bij voorbaat dank voor uw begrip en blijf gezond.

Met vriendelijke groeten

Het bestuur van de IVN afdeling Tilburg

Andrea Dekkers
Ria Jespers
Theo Biekens

——————-

Aan de Gilzerbaan in Stadsbos013 in Tilburg ligt een familielandgoed van de familie Van Nunen. Het gebied, dat onderdeel uitmaakt van het Schaapsgoor, is de afgelopen jaren sterk verfraaid met een heideveld, ven en afwisselende bospercelen. Kikkers, libellen, diverse roofvogels, koningsvaren en zonnedauw zijn maar enkele voorbeelden uit de rijke flora en fauna.
Nu is de oude oorlogskapel, die toentertijd is aangelegd door Tilburgse studenten, weer in ere hersteld. Een bijzonder historisch element in een waardevolle natuurlijke omgeving.
Reden genoeg om op dit besloten landgoed excursies te organiseren waarbij de natuur en cultuur van  het gebied uitgebreid aan bod komen.

De wandeling onder begeleiding van gidsen van IVN afdeling Tilburg duurt ca. 1,5 uur. Deze IVN-gidsen hebben zich in de natuur en cultuur van het gebied verdiept en laten u het landgoed op een speciale manier te ervaren. Tijdens de wandeling ontdekt u de schoonheid van het gebied in het betreffende seizoen.

Wanneer: dinsdag 21 april 2020 van 14.00 – 15.30 uur

Waar: Landgoed schaapsgoor, Gilzerbaan te Tilburg

Kosten excursie: 5 euro per persoon. Dit bedrag kan ter plekke worden voldaan voor de start van de wandeling.

Aanmelden is noodzakelijk omdat de groepsgrootte beperkt is. De wandeling is niet geschikt voor rolstoelen; honden zijn niet toegestaan.

Website IVN Tilburg