Afgelast: Kaaistoep excursie Insecten op licht

Coronavirus en KNNV-activiteiten
Het kabinet heeft op 23 maart jl. de maatregelen met betrekking tot het coronavirus aangescherpt en dat betekent onder andere dat alle activiteiten/bijeenkomsten (ook met minder dan 100 personen) tot 1 juni a.s. verboden zijn. Daarnaast geldt de maatregel: Blijf zoveel mogelijk thuis. Ga alleen naar buiten voor werk wanneer u niet thuis kunt werken, voor boodschappen, of om voor anderen te zorgen. Een frisse neus halen kan, maar doe dit niet in een groep.

Dit betekent dat alle geplande activiteiten van de KNNV-afdeling Tilburg tot 1 juni NIET doorgaan.
Hieronder kunt u zien welke activiteiten dat zijn:

1. Excursies in de Kaaistoep
19 april: Landschapswandeling*
25 april: Vroege vogels*
16 mei: Planten*
22 of 23 mei: Insecten op licht*

14 april Lezing: De Kaaistoep: 25 jaar onderzoek, onderzoekers en biodiversiteit

*Voor sommige activiteiten -Excursies in de Kaaistoep en de excursies van cursussen- wordt bekeken of er een alternatieve datum gevonden kan worden. Mocht dit mogelijk zijn dan wordt de alternatieve datum op deze pagina vermeld en krijgen de cursisten of zij die zich ingeschreven hebben (wandelingen Kaaistoep) daarvan via de mail bericht.

—————-

Tijdens deze excursie draait het om licht op een groot scherm. Het scherm dat wordt opgezet trekt honderden insecten aan.

Laat je verbazen wat een enorme verscheidenheid je op dit scherm gaat aantreffen.

Aanmelden excursie Insecten op licht.

De Kaaistoep is, zoals veel natuurgebieden in Nederland, toegankelijk op de openbare wegen en (fiets)paden. Heb je interesse om kennis te maken met dit gebied onder begeleiding van de onderzoekers? Dat kan. Tot half december vinden er excursies plaats waarvoor je je kunt aanmelden. De grootte van de groep is beperkt en bij slecht weer worden de deelnemers tijdig geïnformeerd over een eventuele wijziging.

Twee weken voorafgaand aan de excursie ontvang je een herinneringsmail van jouw opgave met daarin informatie over de startlocatie van de excursie en eventuele andere aanwijzingen. Gezien het feit dat de excursies qua deelnemersaantal gelimiteerd zijn, gaan wij er van uit dat je ook daadwerkelijk komt bij de één of meerdere excursies waarvoor je je hebt opgegeven.

Wanneer: vrijdag 22 mei van 21.30 – 23.00 uur

Waar: Kaaistoep

Website KNNV-Tilburg