Verplaatst naar 2021: Kaaistoep excursie Geologie van de Kaaistoep

Deze excursie is verplaatst naar 2021.

Hoe verschillend de landschapsvormen ook zijn, ze zijn alle ontstaan dankzij geologische krachten. In het verleden hebben wind, water, ijs en andere natuurkrachten het landschap geboetseerd. Een opvallen geologisch element is een breuklijn tussen Tilburg en Gilze in de aardkorst gevonden.

Deze excursie leidt ons per fiets langs deze breuk.

Aanmelden excursie Geologie van de Kaaistoep.

De Kaaistoep is, zoals veel natuurgebieden in Nederland, toegankelijk op de openbare wegen en (fiets)paden. Heb je interesse om kennis te maken met dit gebied onder begeleiding van de onderzoekers? Dat kan. Tot half december vinden er excursies plaats waarvoor je je kunt aanmelden. De grootte van de groep is beperkt en bij slecht weer worden de deelnemers tijdig geïnformeerd over een eventuele wijziging.

Twee weken voorafgaand aan de excursie ontvang je een herinneringsmail van jouw opgave met daarin informatie over de startlocatie van de excursie en eventuele andere aanwijzingen. Gezien het feit dat de excursies qua deelnemersaantal gelimiteerd zijn, gaan wij er van uit dat je ook daadwerkelijk komt bij de één of meerdere excursies waarvoor je je hebt opgegeven.

Wanneer: zaterdag 14 november van 13.00 – 16.00 uur

Waar: Kaaistoep

Website KNNV-Tilburg