Afgelast G-Sportweekend Amarant 2020

*Jaarlijks G-Sportweekend Amarant 2020 uitgesteld tot september*

Het bestuur van Stichting Samen Sporten Tilburg, verantwoordelijk voor de organisatie van het jaarlijkse G-Sportweekend, heeft besloten de editie van 2020 te verplaatsen naar 4, 5 en 6 september. Dit, vanwege het besluit van het kabinet van 23 maart om alle bijeenkomsten en evenementen tot 1 juni te verbieden vanwege het coronavirus. “Het is enorm jammer en teleurstellend dat we dit besluit moeten nemen”, zegt Dave Ensberg-Kleijkers (bestuursvoorzitter van de stichting). “Vooral voor onze sporters en vrijwilligers is dit een klap, want het G-Sportweekend maakt het Pinksterweekend tot een jaarlijks hoogtepunt in hun leven. Maar gelukkig is uitstel géén afstel!”

Het G-Sportweekend zou tijdens het Pinksterweekend (laatste weekend van mei) in Tilburg plaatsvinden, maar dit jaar wordt dat het eerste weekend van september. Het jaarlijkse G-Sportweekend Amarant wordt al 26 jaar georganiseerd voor kinderen en volwassenen met een beperking en vindt plaats op het terrein van hoofdsponsor Amarant. Er nemen doorgaans zo’n 1.000 deelnemers deel aan zeker acht verschillende sporten, begeleid door ruim 230 vrijwilligers en toegejuicht door minimaal 5.000 bezoekers.

—–

3 dagen lang… de dag van je leven!

G-Sportweekend Amarant 2019 is wederom een succesvolle editie geweest. Ondanks de slechte weersomstandigheden hebben we maar liefst 910 deelnemers ontvangen gedurende het weekend. In 2020 streven we naar een tiental sportevents voor mensen met en zonder beperking, vertegenwoordigd door verschillende verenigingen, werden in dat weekend georganiseerd op Daniël de Brouwerpark van Amarant te Tilburg.

Programma van de sportevents:

Vrijdag:    Voetbal

Zaterdag: Voetbal, Korfbal, Hardlopen, Zwemmen, Kijk, Doe en Beleef event, Wandelen

Zondag:    Voetbal, Korfbal, Golf, Bowlen

Wanneer: vrijdag 29 mei t/m zondag 31 mei

Waar: Daniël de Brouwerpark van Amarant te Tilburg

Website G-Sportweekend

Foto’s: G-Sportweekend & Evy Heerkens