Festival Alegria Bosvreugd Tilburg

Stichting Alegria biedt zowel kansen aan kinderen in Brazilië als hier in Tilburg en regio. In Rio de Janeiro steunt de stichting financieel een voetbalproject met 40 kinderen (35 jongens en 5 meisjes) in favela Vila Cruzeiro. De trainers zijn uit de bende getreden en naast coaching vertellen ze de kinderen over de verleiding en verschrikkingen van de drugsbende. Naast voetbal en de verhalen van de trainers heeft stichting Alegria ook een studiefonds waarbij we kinderen ook beter onderwijs kunnen bieden.

Met de combinatie voetbal, de verhalen van de trainers en beter onderwijs hoopt de stichting de kinderen sterker te maken om zelf voor een toekomst te kiezen ver weg van drugs, geweld en prostitutie.

In Tilburg en regio biedt stichting Alegria een podium aan jong talent door het organiseren van de Alegria schoolbandcompetitie met de intentie om ze te stimuleren en verder aan te moedigen

Om geld in te zamelen voor het goede doel organiseert de stichting elk jaar festival Alegria en wel in Bosvreugd Tilburg.

Festival Alegria is een breed cultureel benefiet festival met allerlei optredens, uit binnen- en buitenland, diverse workshops, een minimarkt met ook andere goede doelen en de finale van de Alegria schoolbandcompetitie.

Wanneer: donderdag 30 mei van 13.00 tot 21.oo uur 

Waar: Bosvreugd Cultuurbos, Reeshofdijk 12 te Tilburg

Entreeprijs: € 7,50 per dag, kinderen tot 12 jaar € 2,50

Klik hier voor de laatste informatie.