Actieveling

Lekker actief bezig zijn, buiten in de natuur. Individueel of met een groep. Stadsbos013 heeft heel wat in petto voor de actievelingen onder ons. Met respect voor de rust en natuur kun je op allerlei manieren actief zijn in het Stadsbos. Hieronder een aantal tips.

 

TIP 1: Verleg je grenzen op het trimparcour in de Oude Warande
De Oude Warande leent zich uitstekend om hardlopend flink wat meters te maken. Wil je je looptraining afwisselen met oefeningen? Maak dan eens gebruik van het trimparcours. Deze is gelegen aan de westzijde van de Warande. En heb je daarna nog niet genoeg gehad? Zet je training voort op het 3,2 km parcours.

TIP 2: MTB route Stadsbos013
Cross het gehele Stadsbos door middels de uitdagende en verrassende, 18 kilometer lange, MTB track. Aan de route zijn diverse startpunten (De Zeven Geitjes, Prise d’eau Golf en Woerdenstraat) waar voldoende parkeerplaatsen beschikbaar zijn. Bij zo’n startpunt staat een informatiebord met de nodige informatie of kijk op MTBStadsbos013.

TIP 3: Wandelroutenetwerk Stadsbos013
Houd je van wandelen? Ken je de vijf ommetjes in Stadsbos013 al?

Deze wandelingen zijn tussen de 4 en 6 kilometer lang en hebben ieder hun eigen karakter. Zo is er de Vijverroute met een kinderboerderij en speeltuin en deze wandeling is extra leuk voor kinderen. Deze route is ook rolstoeltoegankelijk. Voor wie houdt van bijzondere architectuur én natuur, is de Reeshofroute een aanrader. De Waranderoute verrast omdat je wandelt door een sterrenbos dat uniek is voor Nederland.

De wandelknooppuntenkaarten met extra informatie over de ommetjes in Stadsbos013 zijn gratis verkrijgbaar bij onder meer de VVV, Spoorlaan 434a Tilburg. Liever direct downloaden? Dat kan hier!

De wandelroutes zijn ook onderdeel van het wandelnetwerk Brabant. Dat is een knooppuntensysteem met een totale lengte van 4.800 km.

Agenda

Zwerfafval opruimen in de Oude Warande

01.augustus.2020 t/m 01.augustus.2020
Lees meer

G-Sportweekend Amarant 2020

04.september.2020 t/m 06.september.2020
Lees meer

Zwerfafval opruimen in de Oude Warande

05.september.2020 t/m 05.september.2020
Lees meer