Wandelroute bij Prise d’eau / ter hoogte van de golfbaan tijdelijk gesloten

Prise d’eau is begin- en eindpunt van de 3,6 km lange wandeling. Parkeren kan op P2, helemaal achteraan de parkeerplaats zit een draaihekje. De eerste honderden meters gaan over een recht en glooiend grindpad over het golfterrein. Deze wandeling gaat door een deel van Stadsbos013 waar de natuur de laatste jaren sterk vooruit is gegaan.

Het is een verbindingszone tussen verschillende natuurgebieden. Nestkasten voor torenvalken, mezen en roodstaarten maken dit zichtbaar. Er groeit en bloeit veel: duizendblad, boerenwormkruid, klaproos, wilde worteltje en wilde peren.

Door een klaphekje verlaat je het golfterrein en wandel je in de richting van de Oude Ley. Je steekt deze beek over en door het bos kom je bij een groot gebied dat Brabants Landschap opnieuw heeft ingericht. Je komt langs verschillende poelen met kwakende kikkers en aan je linkerhand blijf je de Oude Ley volgen. Een paar paarden zorgen er voor dat het gebied niet dichtgroeit. Uiteindelijk kom je weer op de Gilzerbaan uit, waarlangs je terugloopt naar het parkeerterrein bij Prise d’eau.

 

Ingang parkeerplaats P2 Prise d’Eau aan de Gilzerbaan.
Toegang wandelroute helemaal achteraan op de parkeerplaats bij het draaihekje.