Wandelcoaching in Stadsbos013

Een groot, prachtig, afwisselend bos, gewoon in Tilburg! Midden in de stad een plek vinden waar je kan ontspannen, waar de geluiden van auto’s en industrie gedempt worden en waar je vogels hoort fluiten, een eekhoorn ziet spelen en een roofvogel zijn vleugels ziet uitslaan. Prachtig!

Mensen naar buiten laten gaan en tegelijkertijd hen helpen om verder te komen in hun persoonlijke ontwikkeling; dat is de wens van Annemieke van Groos, eigenaar van coachpraktijk Wandelcoach Annemieke.

Praktijkruimte

Normaal gesproken geven allerlei veranderingen binnen een organisatie onrust en het zorgt ervoor dat mensen in disbalans komen. Maar de veranderingen binnen de praktijkruimte van Wandelcoach Annemieke zijn rustgevend. Haar praktijkruimte, namelijk Stadsbos013 en ook andere natuurgebieden in en om Tilburg, wisselt met de dag, de minuut, zelfs met de seconde en toch geeft het rust. Het is heerlijk om te zien hoe de bladeren door de lucht dwarrelen, om te horen dat de bast van een boom uitzet of krimpt, om de structuren van een bladnerf te voelen. Alle zintuigen worden aangezet en dat geeft rust en energie.

Wandelcoaching

Mensen kunnen zich aanmelden voor individuele coachtrajecten. Dit is een traject van vijf wandelingen (elke wandeling is ongeveer anderhalf uur) waarin je aan de slag kan met eigen thema’s. Wandelcoaching kan je het volgende brengen: meer rust en ontspanning, minder malen, je leert beter je hart te volgen, je krijgt nieuwe energie, je ervaart meer balans, je leert je eigen grenzen beter te bewaken en goed voor jezelf te zorgen.

Groepswandelingen

Wil je graag eens met een groep aan de hand van een thema wandelen, dan kan je ook daarvoor bij Annemieke terecht. Er wordt altijd begonnen met een stuk wandelen in het ‘hier en nu’. Dit helpt om alle dagelijkse beslommeringen even te parkeren en rust te krijgen in het hoofd. Daarna kunnen de wandelaars met een paar vragen of quotes op stap binnen een thema om daar eens over te mijmeren. Zo gaan de mensen binnen het thema Veranderen van focusaan de slag met het verleggen van de focus op gehelen of op details en wat ze hiervan kunnen gebruiken voor het omgaan met dagelijkse problemen. Ook is er meestal de mogelijkheid om ervaringen met elkaar te delen, als de mensen dat willen. Zo ontstaat er een geheel van ontspannen, ontdekken en ontmoeten!

Nieuwsgierig geworden of heb je interesse en wil je meer weten of je aanmelden? Kijk dan op wandelcoach Annemieke en vul het contactformulier in.