Passage Belt Lijntje

De dragers van dit viaduct tonen een schildering van een waterlandschap van kunstenares Jori van Boxtel. In het kunstwerk komen twee elementen samen: de biodiversiteit van het Stadsbos013 en de rijke historie van het Bels Lijntje.

Boven de watergrens zie je de dieren die leven in het omliggende natuurgebied: de huismus, blauwe reiger, bij, libelle, nijlgans en poelkikker.
De wereld onder water toont de geschiedenis van het Bels Lijntje. In de richting van Tilburg naar Turnhout zie je op de eerste drager de vrouw des huizes die vanuit een wachthuisje aankondigt dat er een trein aankomt. De tweede drager toont een wachthuisje waarin een huismus zich onder het dak nestelt. Onder de poot van de reiger sluipen smokkelaars. Een fietser fietst over het Bels Lijntje.
De kaartspelers verwijzen naar de bijnaam van Turnhout: Speelkaartenstad.
In de richting van Turnhout naar Tilburg zie je op de eerste drager het voormalig treinstation van Riel. Verderop rijdt een stoomtrein over het Bels Lijntje. Een fietser fietst over het Bels Lijntje naar zijn werk. Op de meest rechtse drager staat een man met een kruik in de hand, verwijzend naar de naam die Tilburg heeft tijdens carnaval: Kruikenstad.