CV-Coaching

De klas uit, het Stadsbos013 in!

Charlotte van Iersel van CV-Coaching heeft als missie om kinderen van alle basisscholen in en rond Tilburg tijdens schooltijd de klas uit te krijgen en het Stadsbos013 in. Ze is er van overtuigd dat haar paarden en een natuurlijke omgeving positief bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling van kinderen. Lekker buiten zijn en veel bewegen werkt prima om (leer)doelen te bereiken en sluit perfect aan bij de fysieke behoeften van kinderen van de basisschool.

Verschillende basisscholen uit Tilburg en omgeving hebben al kennis mogen maken met haar lesmethode PaardenPraatPlaten. Hierbij maken de kinderen contact & verbinding met haar paarden en elkaar. Gaan ze actief en creatief aan het werk in het bos en reflecteren ze op hun eigen gedrag en op dat van de andere kinderen in de leergroep. Ze leren de Systemische Sociale Basisvaardigheden en de kracht van de kudde kennen en ontdekken via de paarden waar hun eigen kracht & talent zit.

Door middel van het sprookje over ‘De kudde van NU’ en de ‘PaardenPraatPlaat’ van Charlotte worden ze zich bewust van de karakters en bijzondere eigenschappen van de paarden waar ze mee mogen werken en ontdekken ze die ook van zichzelf. Tijdens de opdrachten ervaren ze direct dat paarden zich niet laten dwingen en vragen de paarden om glasheldere communicatie en probleemoplossende vermogens. Hierdoor ontstaat een acuut en interactief leerproces.
De opdrachten vragen fysieke, emotionele en mentale inzet van de kinderen. De omgang met paarden vraagt ook om bepaalde competenties. Zelfredzaamheid en hulp durven vragen zijn uitdagingen waar ze in het werken met de paarden voor zullen komen te staan.

De samenleving verandert snel. De wereld van vandaag biedt veel kansen, waar kinderen goed mee om moeten leren gaan. PaardenPraatPlaten is een buitengewoon geschikte lesmethode om deze vaardigheden te ontwikkelen. Leiderschap tonen, de groep kunnen volgen of begeleiden, maar ook soms je talent als drijvende kracht inzetten maakt het allemaal tot een onvergetelijk en uniek leerproces.

Wil jij volgend jaar ook tijdens schooltijd deelnemen aan onze methode PaardenPraatPlaten?
Of denk je dat dit echt iets is voor jouw zoon of dochter?
Of ben je Leerkracht, Intern Begeleider of Directeur en heb je kinderen in gedachte die hier voor in
aanmerking zouden komen?

Neem dan contact op!

CV-Coaching | Burgemeester van de Mortelstraat 13 | 5037 PG  Tilburg | 06 – 536 033 11

Website CV-Coaching